0

П о 20 лева ще плащат вече за поставена скоба на "Синя зона" във Враца. Това стана ясно по време на редовно заседание на общинските съветници във вторник. Решението бе гласувано и прието с 21 гласа "За" и 7 "Против".

Цената за нарушението досега беше 10 лева. Решението за повишаването размера на глобата бе подкрепено с мотивите, че сумата, която нарушителят ще заплаща, трябва да има и превантивен характер.

"Така масово хората ще започнат да спазват правилата във Враца, които са еднакви за всички, без значение в какви структури и на какви позиции работят те", категоричен бе кметът Калин Каменов, цитиран от bulnews.

С предлаганото изменение на наредбата се предвиждат промени, свързани с разширяване на начините на заплащане при ползване на местата за паркиране в обособените платени зони чрез мобилно приложение, както и чрез поставени устройства-паркомати.

Предвижда се и въвеждането на ясни и справедливи нормативни критерии за упражняване на социалните права на хората с увреждания, свързани с преференциално паркиране на превозващите ги ППС, както и разширяване на обхвата на улиците, включени във втора ценова зона на платено паркиране.