0

С толичният общински съвет отново не успя да си избере председател. Заседанието продължи около 15 минути. 

Първата за годината общинска сесия откри Грети Стефанова. "Нашата отговорност за София трябва да е надпартийните и лични интереси. Време е да намерим начин да започне работата за София", призова тя.  

Карлос Контрера предложи заседанието да бъде отложено за 25 януари. "Всички в тази зала знаят, че в крайна сметка тази седмица започнаха разговори и консултации между политическите групи в СОС. Това предложение е с апел към всички да дадем шанс на преговорите. Разговорите, които имахме с всички политически партии дават известна надежда, че през следващата седмица може да се проведе стойностен диалог и да намерим решение. На масата има две предложения. Нека да направим опит през следващата седмица да постигнем консенсус", заяви Контрера. 

Предложението бе гласувано с 56 гласа "за" и 1 въздържал се. Така заседанието беше отложено за 25 януари в 10.00 часа, предаде Novini.bg

Днешното заседание беше шестият опит за избор на председател на СОС, след като на 18 декември 2023 г. петият опит беше неуспешен.