0

О бщинските съветници от ПП-ДБ-"Спаси София" направили проверка и установили, че стотици автомобили паркирали безплатно в синя и зелена зона. За периода 2019-2023 г. има и автомобили, които са получавали талон за безплатно паркиране, без бори да е вписан регистрационен номер и данни на ползвателя на картата, съобщи председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

Според общинския съветник Борис Бонев, над 130 карти са издадени без регистрационен номер и ползвател.

"Откакто Васил Терзиев е кмет, тази практика е прекратена", каза още Бонев.

Той уточни, че е изпратил писмо до вътрешния министър Калин Стоянов и до СДВР, в което е изискал от страна на служителите на 4-то РПУ и на останалите РПУ-та да се прекрати изцяло практиката за паркиране със символи и знаци, обозначаващи, че ползвателят на автомобила е служител на МВР, тъй като това е в нарушение на няколко наредби.

От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет отговориха, че издаването на карти за паркиране в синя и зелена зона без регистрационни номера се прави по искане на Държавна агенция „Технически операции“ във връзка с тяхната дейност.

На същото основание през месец май тази година кметът на София Васил Терзиев е одобрил издаването на 18 карти без регистрационни номера.

"Манипулираната информация, която беше представена днес от общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София, е очевиден опит за очерняща кампания в дните преди предстоящите избори. Това е поредният случай, в който чрез спекулации и лъжи, управляващите от ПП-ДБ-„Спаси София“ се опитват да скрият провала си в организацията на движение и паркиране в центъра на София", посочватх от ГЕРБ-СДС.