0

М инистерството на енергетиката и "Булгаргаз" са наложили запор върху всички сметки на "Топлофикация София" заради необслужвани задължения, съобщи NOVA.

ТРЕНИРАЙТЕ КРАКАТА: Ето кога може да спре градският транспорт!

Назад във времето от дружеството са пращали писма до всички компетентни институции, свързани с дълговете по договор за доставка на природен газ. През 2022 г. беше назначена и проверка от КЕВР. 

КРИЗАТА С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ: СОС с извънредно заседание за отпускане на 6 милиона лева

През април 2024 г. служебното правителство отказа да изкупи 1,6 млрд. лева дългове на "Топлофикация София", припомня "Фокус".

Новината за запорираните сметки идва няколко дни, след като от дружеството обявиха готовност за пускане на топлото. Дали обаче запорът ще застраши парното и топлата вода на столичани на прага на отоплителния сезон тепърва ще стане ясно. 

Преди дни пък бяха блокирани и сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД, а кметът Васил Терзиев предупреди, че има риск да спре целият градски транспорт в столицата. На извънредно заседание в четвъртък столичните общинари ще гласуват отпускане на 6 млн. лева, с които да спасят положението до края на годината.