0

В сички разбират, че София има нужда от работещ Общински съвет, за да започнем реално да решаваме проблемите на хората, написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев. 

През изминалите седмици направих всичко възможно да осигуря диалог за мнозинство и разбирателство в Столичния общински съвет (СОС). Въпреки усилията ми, изглежда нито една от групите в СОС, извън тази на „Продължаваме промяната – Демократична България“  („Спаси София“), не бърза. Това е удобна изчаквателна позиция, но е и липса на отговорност към избирателите“, се посочва още в публикацията на столичния кмет. Той изброява теми и задачи, които според него не търпят отлагане. 

„Въпреки различията между партиите, представени в СОС, на София ѝ е нужна широка коалиция с компромиси от всяка една група. Призовавам групите в Общинския съвет да се обединят максимално бързо за едно работещо мнозинство и избор на председател на СОС“, отбелязва Васил Терзиев.

Ситуацията е сложна, но вярвам в държавническото мислене на общинските съветници. Не мисля, че някои от тях са обещавали да създават проблеми и препятствия за развитието на София в предизборната кампания, добавя той и приканя предизборните обещания да бъдат изпълнени.

„Очаквам до понеделник да бъде намерен общ език между политическите групи, за да бъде избран председател на общинския съвет. В противен случай се поставят под сериозен риск основни проекти на София, което нашите съграждани няма да простят“, пише Васил Терзиев. Наложително е да поставим решаването както на текущите, така и на бъдещите проблеми на града над тяснопартийните интереси, добавя той. 

Предстои на 7 декември Столичният общински съвет (СОС) за четвърти пореден път да направи опит за избор на председател.