0

П ожарникари са извадили петима души от три закъсали коли на Околовръстния път на София в района между булевардите „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“. Сред блокираните е имало жена и две малки деца, съобщиха от МВР.

В нощта на четвъртък срещу петък са постъпили 63 сигнала за наводнени обекти и блокирани коли и граждани от високи дъждовни води на Околовръстния пък.

Обектите, които са били под вода се намират в кварталите „Симеоново“, „Драгалевци“, бул. „Симеоновско шосе“ и „Околовръстното шосе“ на гр. София, както и в софийските села Яна и Бухово от състава на район „Кремиковци“.

ЗАРАДИ ПОРОЙНИЯ ДЪЖД В СОФИЯ: 120 сигнала за наводнения (ВИДЕО)

До 6 часа в петък служителите на пожарната са реагирали на 30 сигнала за наводнени обекти и улици, вследствие на падналия интензивен валеж от дъжд на територията на София. За нормализиране на обстановката на територията на столицата са работили осем екипа с 27 пожарникари и осем автомобила.

Два екипа са отводнявали двете платна за движение при подлезите на „Лъвов мост“ и бул. „Сливница“, както и този при НДК.

Получени са и няколко сигнала за отводняване на наводнени къщи и дворове в берковското село Боровци. На място са изпратени два автомобила с 4 служители и две помпи от пожарната служба в Берковица.

Към 7 часа сутринта на територията на София служителите на пожарната продължават работата по 20 действащи сигнала за отводнявания на обекти. Служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават работата по отработването на получените сигнали.