0

В ече пет месеца камери за видеонаблюдение на Столичната община не работят, заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

Градският парламент провежда извънредно заседание на тема сигурност, на което на въпроси на общинските съветници отговарят главният секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, директорът на СДВР Любомир Николов, Мариана Тошева - председател на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, относно предприетите от тях мерки по повод случаите на насилие в София.

Общо камерите за видеонаблюдение на Столичната община са 3800, като от девет месеца те не се поддържат и 400 от тях не работят, казаха за БТА от Столичния общински съвет.

Георги Георгиев заяви пред журналисти, че кметът на София Васил Терзиев не е направил нищо, за да обезпечи функционирането на камерите.

Целта на днешното заседание е не просто да си говорим, а в края на заседанието да очертаем ясни мерки, които да бъдат предприети по отношение на сигурността в София, допълни той. Георгиев поиска да знае колко са екипите на общинска полиция на терен в момента, има ли недостиг на полицаи, има ли в момента обявена процедура за поддръжка на камерите за видеонаблюдение, както има ли камери покрай центъра за настаняване на мигранти в "Овча купел".