0

Т арикати хвърлят въдици в езерата в столични паркове, вместо да се разкарват до язовири и да плащат рибарски билети.

Най-новото място за риболов, въпреки че не е позволено от общината, е езерото в Северния парк със светещия фонтан, видя „Телеграф“. Езерото е точно до новоизграждащата се скейт зона, която ще бъде една от най-модерните у нас.

Зори

Местните стават рано, преди паркът да се е напълнил с деца, и отиват с въдици да си пробват късмета. Най-добре кълве в ранни зори, категорични са ентусиастите. Някои твърдят, че са хващали шаран и костур в езерото в Северния парк. Още през 2020 година районният кмет на „Надежда“ Димитър Димов обясни, че риболовът там не е разрешен. През май 2020 година от кметството преместиха над 50 риби от езерото в Северния парк в общински водоем в близост до село Волуяк, по съгласуван и безопасен за тях начин. Драстично са намалели и патиците, които радват посетителите на парка.

Друго любимо място за градски риболов край панелните блокове е езерото в „Дружба“, в което от години рибари си пробват късмета.

Забранено

Забранено е да се лови риба в езерото при фонтана в Северния парк, коментираха за „Телеграф“ от Столичната община. Районният кмет Димитър Димов е предупреждавал неведнъж за това, като е отправял призив към хората да спрат зарибяването на езерото.

Риболовът в София може да се практикува край Панчарево. От Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури информираха за издадена заповед от 28 април тази година, която се отнася до любителите риболовци. Според нея при улова в язовира край Панчарево рибата трябва да се връща обратно във водата.

Авторът