0

С воеобразна нова арт инсталация в столицата забелязаха потребители на социлните мрежи.

Отсечката на бул. „Цар Освободител“ от Софийския университет „Свети Климент Охридски“ до Народното събрание е наредена с жълти павета със странна окраска, а кадри от "творението" заляха нета.

Боята по тях е от стара маркировка и сега, когато са положени отново, се е поучило „невероятно“ произведение на изкуството. Резултатът - центърът на София е заприличал на шахматна дъска.

Фейсбук/Забелязано в София/Христо Иванов

Паветата са наредени така, сякаш деца от първи клас са имали урок по рисуване. По-важното от окраската обаче е дали са наредени качествено или столичани скоро отново ще се насладят на ремонт на ремонта.

„Така го вижда творецът! Кво разбирате вия от АРТ!?! Иначе, като гледам как ги е наредил Асанчо…По Коледа ще правят нов ремонт“, гласи един от коментарите във Фейсбук.

Бойко Кичуков

Друг гражданин пише: „Защо не се полагат елементарни усилия?! Това изглежда отвратително, все пак естетиката има значение или това е само моята гледна точка? Има начини боята да се махне, а не да се редят така“.

А трети е категоричен: „Държавата в една снимка“.

Дали след като някой надуши, че се задава скандал след вълната от подигравки и недоволство в социалните мрежи, в сряда работници бяха забелязани от "Телеграф" да чистят остатъците от старата маркировка върху жълтите павета.

Бойко Кичуков

Пренареждането на жълтите павета в София започна на 16 юли и в края на лятото ремонтите трябваше да бъдат приключени.