1

Х иляди мотористи от цялата страна се събраха в София. Сборният им пункт е площад "Батенберг", по-късно с шествие ще се отправят до резиденция "Бояна". За адреналина в кръвта и очакваните промени в движението.

От площад „Княз Александър I Батенберг“ шествието ще премине по булевардите „Дондуков“, „Васил Левски“, „Цар Освободител“, „Цариградско шосе“, „Пейо К. Яворов“, „Никола Й. Вапцаров“, „Черни Връх“, „България“ до Резиденция „Бояна“. 

При необходимост е възможно поетапно да бъде спирано и възобновявано движението по маршрута на придвижване на колоната от мотоциклетисти.

В празничната програма е предвидено състезание с мотоциклети на едното платно от Околовръстно шосе пред резиденцията – стънт, дрифт и скоростни отсечки, а след това ще продължи с рок парти.

Жените мотористи - Сдружение "Lady Bikers MPowered Bulgaria" пожелаха успешен и безопасен мотосезон на всички. Те призоваха за намаляване на скоростта, защото, според тях, моторите са най-доброто лекарство.

„Откриването на мотосезона е много специален момент, с който искаме да кажем на всички водачи, че мотористите вече са на пътя. Най-честите травми и фатални инциденти се случват, когато шофьорите правят обратни завои, нашето послание е да се огледат и да бъдат бдителни”, призова организатори на проявата.