0

П родължават кражбите на скъпи коли в София. Собствениците им все по-често се сбогуват с тях, въпреки че има съвременни системи за сигурност. Малко от тях обаче съобщават, че са станали жертви на автоджамбази. Причината – кражбите отиват в графа „неразкрити“.

Един от хората, които са останали без возилата си, е направил собствено проучване, след като откраднаха колата му струваща близо 200 000 лв.

„Нямам информация от полицията, освен че се работи по случая. Имах медицински проблем, който налагаше да проведе лечение в София. Отседнах в хотел в Драгалевци. Паркингът, на който я бях оставил, беше обществен. Останах малко разочарован от дежурните на 112. След като се обадих, ме попитаха дали колата не е вдигната от репатрак. Казах им, че колата се е намирал между 10 други. Имаше камера на паркинга. Прибегнех до търсене на информация в интернет. Вече се крадат коли по метода „куфар”. Прихваща се сигнала на ключа и се препраща към друго устройство и с него отключва колата”, каза пред Нова тв потърпевшият Пламен Стойков.