0

Най-големият Леден парк на Балканския полуостров беше открит с тържествена церемония в Княжеската градина в столицата.

Целият парк е разположен върху близо 4000 кв.метра. Изградени са и ледени алеи с дължина 500 м, като по протежението им има светещи рамки, създаващи празнично настроение. Около Ледения парк има и коледен базар. Във вечерните часове два големи екрана, лед осветление и цветомузика ще превръщат парка в колоритна зимна феерия. Паркът е оформен по подобие на този във Виена, който е на близо два пъти по-малка площ.

Пързалката разполага с 2500 чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване. Цената за посещение е 20 лв. за една сесия от 2 часа, а кънките се наемат срещу 2 лв. Пързалката ще бъде отворена всеки ден от 11:00 до 22:00 ч. с четири двучасови сесии дневно: 11:00–13:00 ч., 14:00–16:00 ч., 17:00–19:00 ч. и 20:00–22:00 ч. с едночасова почивка за почистване на леда.

„Пързалката е ваша, скъпи деца на София и софиянци. Това е още една възможност за зимни спортове в сърцето на града. Благодаря на Фондация „София-европейска столица на спорта“, специални благодарности на Жени Раданова - носител на три олимпийски медала и която беше с нас при защитата на кандидатурата на София за европейска столица на спорта. Добре дошли, на добър час! Пожелавам успех!“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова на церемонията по откриването на парка в присъствието на звездите на ледените дисциплини в България - Евгения Раданова и най-добрите български състезатели във фигурното пързаляне, както и генералният секретар наБОК Белчо Горанов.

От първите дни след Нова година до края на зимата организирано деца и ученици ще могат да се пързалят безплатно в Леден парк. Това ще се случва по три часа на ден, стана ясно пък от думите на шефа на Столичния общински съвет Георги Георгиев на откриването.

Утре за осма поредна година предстои да отвори врати и ледената пързалка в парк „Възраждане“ в „Зона Б - 5”, съобщиха от кметството. Тя ще работи от 10:00 до 22:00 часа всеки ден. Утре обаче през целия ден входът ще бъде свободен.

От понеделник до петък, в сесията от 14:00 до 15:30 ч., входът също ще бъде свободен, но единствено за деца и ученици. Те ще заплащат само за наем на кънки и инструктор, ако желаят. 

Цените за ползване на съоръжението са: вход  - 10 лв. за сесия с времетраене от 90 мин., наем на кънки за 90 мин. – 8 лв., инструктор за 30 мин. – 10 лв.

Крум Стоев

Крум Стоев

Крум Стоев

Крум Стоев