0

С елските рейсове в Столичната община, както и тези до Витоша, ще бъдат със спирки по желание в определени участъци по маршрута си. Идеята е да се повиши скоростта на движение на автобусите, обслужващи периферията на града. От друга страна, температурата в превозното средство през зимата ще може да се поддържа по-висока, а отделно ще се пести гориво от намаления брой спирания, пише в доклад на зам.-кмета по транспорт Кристиян Кръстев, приет на последното заседание на Столичния общински съвет.

Маршрути

По автобусна линия 1 по желание ще се спира в участъка между околовръстното шосе и спирка „Кокалянско ханче“. По линия 3  - в участъка от „Кокалянско ханче" до „ВЕЦ Пасарел“. По маршрута на линия № 26 спирките в участъка между „кв. Гниляне" и „Хюндай България“ ще са само по желание. Същото важи и за линия №27 от „Хюндай България" до село Кътина. По маршрута на автобус №42 спирките по желание ще са в участъка от ул.„Китка" до ул. „Родина" и от „Бор“ до „Суходолски път“. По линии 58 и 59 ще се спира със сигнал, даден до водача, в участъка от ул. „Синята скала“ до началото на село Владая. Автобусът, който вози туристи до Златните мостове по линия №63, ще спира само по желание по спирките във Витоша извън кв. Бояна.

Удължаване

Маршрутът на автобус 73 ще бъде удължен и ще свързва жк. „Овча купел” с Цариградското шосе, през бул. “Тодор Каблешков”, метростанция “Витоша”, Хладилника и бул. “Пейо Яворов”, решиха общинските съветници на последното си заседание. Така линията ще свързва 3 метростанции и 6 големи булеварда, уточни независимият съветник Борис Бонев, по чийто доклад ще извърши промяната.