0

Б аща преби до смърт 45-годишния си син. Жестоко убийство е извършено в семейния им дом в центъра на Враца.

Сигнал за починал мъж в къща на улица „Стоян Калъчев“ е получен в понеделник вечерта на телефон 112, съобщиха от областната дирекция на МВР. Пристигналите на адреса спешни медици констатирали смъртта на мъжа. Те подали сигнал в полицията, защото по трупа му имало ужасяващи следи от побой.

При започналото разследване криминалистите установили, че мъжът е убит от 70-годишния си баща. Възрастният мъж е задържан. Пред служителите на реда той признал, че е пребил сина си, защото му дошло до гуша от пиянските безобразия на сина му.

„Започнал да го бие от сутринта. Първоначално го налагал с точилката, около обед го налагал с юмруци, а вечерта го довършил с поредната порция удари“, съобщи агенция BulNews. Арестуваният баща преди пенсионирането си е работил в газовото хранилище в Чирен.

Починалият е големият син в семейството. Той е завършил икономика в Свищов. По-късно вечерта в окървавения дом пристигнали майката и братът на убития. Според съседи, проблемите във фамилията започнали след като прекратили бизнеса си с продажба на плодове и зеленчуци. Убитият по цял ден лежал и ставал само, за да се напие. А след поредния пиянски скандал, бащата не издържал и пребил зверски сина си.