0

О твори врати ледената пързалка в столичния парк „Възраждане“. Любителите на зимния спорт може да го практикуват и на бившия стадион „Юнак“. За поредна година остават безплатните входове за деца до 13 години в работните дни за сесиите от 10,00 и от 14,00 ч. Новото тази година е, че предлагат пакет „Семейство и приятели“, а който купи 5 билета, получава 6-и безплатно. Разкрива се и специалната програма ,,Малки герои на лед”, която осигурява безплатен достъп на деца с увреждания и придружител. Днес пързалката обявява вход свободен за сесиите във времето от 12 до 20 часа. Инициативата на Българската федерация спорт за всички е съвместна с оператора на съоръжението и се провежда за 6-и път.

„Замръзналата улица“ в Киноцентъра в Бояна също дава възможност за едно ново и незабравимо изживяване на леда. Тя ще бъде отворена до 30 декември.

Леден парк

В средата на месеца най-голямата пързалка на Балканите ще приема посетители за втори път у нас. ICE PARK София ще се намира пред Паметника на Съветската армия, но този път ще бъде по-различен от миналогодишния, обещават организаторите. През този зимен сезон пързалката ще работи на три етапа. Първият етап включва: ледено поле с площ 595 кв.м и дължина на алеите 200 м. Тя ще радва жителите на града до края на февруари 2024 г.

Страната

Любимият спорт на поколения българи ще може да се практикува и в други градове на страната. Тази зима, след като миналата нямаше, ще има ледена пързалка в центъра на Пловдив. Такова съоръжение отваря врати днес и в Сливен. То работи всекидневно на шест сесии: от 9.30 до 11; от 11.30 до 13; от 13.30 до 15; от 16 до 17.30; от 18.30 до 20 и от 21 до 22.30 часа. Ледената пързалка, която преди години слагаха в кв. „Пролет“, този път ще бъде монтирана на пл. „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Пързалката не бе ползвана 3 г. – първо заради ковид ограниченията, а после заради високите температури. Тази година обаче тя ще бъде централна точка, около която ще се случи веселбата по запалването на коледните светлини в града. Предстои врати да отвори пързалка и в Перник. Тя ще се намира в центъра на града, като най-вероятно ще може да се посещава след средата на месеца. От 5 декември врачани ще могат също да се пързалят на леда. През целия месец на атракциона ще бъдат организирани демонстрации и уроци по фигурно пързаляне, хокей на лед и тематични игри.

Концерт

На празнични програми също ще се радват на много места в страната. В София се очаква традиционният новогодишен концерт „Сцена под звездите“ да се проведе на ново място – пред храм-паметника „Св. Александър Невски“.