0

Джоглев: Не съм получавал заплахи

Подпалиха двата автомобила на бившия директор на ОДМВР – Кюстендил, и настоящ общински съветник Георги Джоглев. Огненият ад се е разразил около 4 часа тази сутринта в събота пред къщата на Джоглев в село Лозно. Първо съпругата му чува страшен гръм, а след това семейството излиза и вижда горящите коли. „Първоначално гореше на едната кола лявата гума. Един от съседите вече беше подал сигнал на тел 112. Въпреки бързата намеса на огнеборците колите изгоряха, по чудо не обхванаха намиращия се склад за дърва, където има и газови бутилки“, каза Джоглев. След инцидента последва реакция от страна на колегите му в Общински съвет, както и от кмета Петър Паунов. 

Георги Джоглев /вторият от дясно на ляво на снимката/ не е получавал заплахи.

 Георги Джоглев /вторият от дясно на ляво на снимката/ не е получавал заплахи.

„Събира ни един тежък инцидент, който е съпроводен от изключителна дързост и арогантност. Затова сме тук, като представители на институциите, за да подкрепим семейството на нашия колега, приятел и съгражданин Георги Джоглев, и заедно с всички наши съграждани да се изправим срещу беззаконието“, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той припомни, че Джоглев е бил началник на ОДМВР – Кюстендил, до 2014 година. Към момента той е втори мандат общински съветник в ОбС – Кюстендил. 

Старият джип на Джоглев, с който ходел на лов, е тотално унищожен.

 Старият джип на Джоглев, с който ходел на лов, е тотално унищожен.

Едната от запалените коли е на 25 години, а другата на 10 години, уточни бившият полицейски шеф. „Като дългогодишен служител в системата на МВР и вече общински съветник, който и гражданин да е опрял до мене с даден проблем съм се опитал да го разреша, да му съдействам. Но си задавам въпроса как ще мотивираме служителите на институциите, ако след добре свършена работа в полза на обществото ти влизат в личното пространство. Тук не става въпрос на финансово измерение, автомобилите ми не са скъпи. Отговорът на този въпрос е да не ни е страх, да застанем срещу тези зрънца, които все още са останали на територията на нашата област“, коментира Георги Джоглев. Той самият беше категоричен, че до този момент не получавал заплахи, няма и предположения за извършителите. 

10-годишната кола на бившия полицейски шеф също е опожарена.

 10-годишната кола на бившия полицейски шеф също е опожарена.

„Когато влязох в Общината през 2007 г. една от първите ми срещи беше с тогавашния началник на Районното управление Георги Джеглев. Изкарахме тежките години на борбата с престъпността - черешово убийство, инциденти в голяма част от кварталите, всичко това се реши. Ние забравихме тези думи като престъпност и беззаконие, всичко това се дължи на Георги Джоглев“, заяви още кметът.

В рамките обаче на няколко месеца други двама служители на полицията в Кюстендил са станали обект на посегателства – запалени са личните им автомобили. Единият е бил заместник – началник на РУ – Кюстендил, а другият зам.-директор на ОДМВР – Кюстендил, по времето на Джоглев.

От своя страна председателят и зам.-председателят на ОбС – Кюстендил, Иван Андонов и Чавдар Ненов, изразиха категоричната си подкрепа към Георги Джоглев. „Заставаме твърдо зад нашия колега и неговото семейство. Остро и категорично осъждаме това деяние, това е един вандалски акт, който е много жесток. Аз призовавам институциите незабавно и сериозно да се отнесат към този инцидент, за да могат да бъдат намерени извършителите, и да работят към превенция на такива случаи “, заяви и председателят на ОбС – Кюстендил, Иван Андонов.