0

У лица в София ще бъде кръстена на журналиста Милен Цветков, който загина преди две години в ужасна катастрофа. Решението предстои да бъде взето на заседание на Столичния общински съвет в четвъртък.

Става въпрос за преименуване на частта от ул. „549“ в район "Подуяне", започваща от бул. „Владимир Вазов”, пресичаща ул. „Резбарска“ и свършваща преди Малашевски гробища.

Във внесения доклад се описва професионалната кариера на Милен Цветков.

"Той беше водещ на „По света и у нас“ по БНТ, репортер и водещ в няколко предавания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването „Здравей, България“, „60 минути с Милен Цветков“, новините в „Календар“, „Часът на Милен Цветков“. Той беше водещ и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес.  Преди смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1. "Колегите на Милен от ТВ1 предложиха сегашната улицата „549“, на която се намира телевизията в район Подуяне, да носи неговото име, за което подготвиха и подписка, която е приложена към доклада. Смятам, че тяхното предложението заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София. Той беше силно разпознаваема и много добре приета личност в столицата", се посочва в доклада.