0

О ще 4-ма души, станали свидетели на набезите на прокурорския син Васил Михайлов, са се престрашили да дадат показания пред разследващите. Това съобщиха за „Телеграф“ от СРП. 18-годишният младеж е син на зам. окръжния прокурор на миньорския град Бисер Михайлов. Един от свидетелите дори е снимал едно от видеата с насилие, които плъзнаха из мрежата, стана ясно в СГС вчера.

Михайлов-младши бе задържан под стража преди седмица, след като група перничани пропищяха от тормоза му. Дори кметът на града Станислав Владимиров заплаши, че ако полицията и прокуратурата не вземат незабавни мерки срещу агресора, ще оглави протеста на съгражданите си. Последната капка, заради която преля чашата на търпението, бе побоят над бившият футболист и треньор на Миньор Перник - Румен Андонов. Мъжът бе приет в „Пирогов“ със счупена на две места челюст. Твърди, че е нападнат от Михайлов - младши с метален бокс. Малко след това при полицейска спецакция в миньорския град младежът бе арестуван, а Софийският районен съд го задържа под стража. Вчера и магистратите от СГС решиха Михайлов да остане в килията. Междувременно битият треньор вече е изписан от болницата.

Страх

След като случаят стигна до медиите, младежът се сдоби с обвинение за нанасяне на телесна повреда над Никълъс Тодоров и за заплаха срещу жена, която се опитала да извика полиция. Деянията са извършени по хулигански подбуди, твърди прокуратурата. За побоя над Андонов пък стана ясно, че обвинението все още не е предявено. Междувременно в социалните мрежи започнаха да се появяват клипове, на които се вижда младеж, който прилича на Васил, как бие хора.

Едното от видеата е особено брутално. „Престани бе, човек, моля те, спри“, моли се жена, докато биячът удря паднал на колене човек. Освен крошета го рита и в главата. На видеото се чува и името Васко. Жертвата понася около 20 удара, предимно в главата. На случката присъстват поне няколко човека. На молбите от страна на жената побойникът отговаря: „Ама той ми отвръща на удара бе, госпожице“, след което побоят продължава. Когато жената се опитва да се обади в полицията, телефонът й е избит от ръката. През последната седмица в мрежата плъзнаха няколко такива видеа, на които се вижда младеж, приличащ на Михайлов - син, да малтретира хора. Повечето от тях обаче вече са докладвани и свалени заради насилието, което се вижда на тях.

Арогантност

Михайлов - син, който заяви, че е безработен, каза пред магистратите, че не бил опасен за обществото, а просто медиите вдигали много шум. Държавното обвинение твърди, че по време на побоите Васил карал свой познат да снима „представянето му“. Пред медиите пък самият Васил подмята, че видеата може да са монтирани или манипулирани с фотошоп, а освен това те нямали доказателствена стойност в съда. Така младежът демонстрира завидна осведоменост относно НПК.

Жителите на града обясняват, че повечето хора ги е страх да подадат жалба в полицията, защото са наясно, че таткото на младежа е прокурор. В съда Михайлов  -син се появи с двама адвокати. Според тях цялата спецоперация по ареста на техния клиент е заради предстоящите кметски избори в града. В съдебната зала обвиняемият твърди, че е бил провокиран от Никълъс Тодоров. Защитата пък твърдеше, че не може да има хулигански подбуди при предходен личен конфликт между Тодоров и Михайлов. Васил звъннал на Тодоров да го пита защо се опитвал да продава наркотици на приятелката му.

Преди 12 години и таткото беше арестуван, но оправдан

Таткото на младежа – Бисер, също беше арестуван. През септември 2010 г. той бе закопчан при спецоперация в дома си. Той бе разследван за лихварство и принуда.

След ареста обвинителят бе пуснат срещу гаранция от 5000 лева. Обвиненията срещу него обаче така и не бяха доказани в съда и така прокурорът бе оправдан. Скоро след това ВСС го възстанови на работа. И досега Михайлов е зам. окръжен прокурор на Перник. След скандала с набезите на сина му главният прокурор Иван Гешев нареди проверка в местната прокуратура. Резултатите все още не са обявени.