0

О т Столичната община правят втори опит за премахването на незаконно поставени преместваеми обекти на известна автокъща в Борисовата градина.

На място при автокъща „Капитолия“ пристигна вишка, за да се премахне част от навес, съобщи БГНЕС.

Въпреки че има съдебно решение за предварително изпълнение на заповедта за премахването им и прокурорско разпореждане, миналата седмица служителите от автокъщата оказаха съпротива и саботираха изпълнението му.

От автокъщата са съобщили, че излизат в годишен отпуск и са поставили автомобили, за да осуетят опитите по събарянето на съоръженията.

"Освен шестте огромни чадъра, под които са колите, ще демонтираме и оградата. Бяхме повикали ключар, но тъй като има оставени на входа автомобили и бус, не може да стигнем до чадърите, се налага демонтирането на оградата. След това предстои да репатриране на автомобилите премахване на чадърите и отново ще върнем автомобилите", каза пред БНТ Цветан Тодоров, началник отдел "Оперативна дейност и регистрация на строежи" към СО.

Шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев пък изригна във фейсбук срещу хватките на служителите на автокъщата и качи видеоклип.

„Опитите за саботаж на работата на Столична община по премахване на незаконно строителство придобиха нови размери. И так се родиха нови правни фигури - вижте как цяла автокъща “излезе в отпуск", бусът "случайно" е паркиран на входа, а пред чадърите, които трябва да се премахнат от екипа на главния архитект, се озоваха десетки луксозни коли“, написа Георгиев.

„София е град, в който законът е над всичко и правилата трябва да се спазват. Ние няма да спрем да подреждаме града и чистим визуалното замърсяване от публичните пространства“, зарече се общинар №1.

Втори опит за премахване на автокъщата в Борисовата градина
капитолия борисова градина капитолия борисова градина капитолия борисова градина
12