0

К метът на Перник Станислав Владимиров призова органите на реда да вземат спешни мерки за безопасността на града и да убедят хората, че са защитени.

Последните месеци градът е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица, заявява в пост в социалната мрежа Фейсбук Владимиров. По думите му това е тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток начин. В същото време, според Владимиров, полицията бездейства, а перничани се страхуват.

Повод за изявлението стана инцидент от последните дни, при който млад шампион по кикбокс преби бивш футболист на Миньор (Перник). По данни на прокуратурата срещу извършителя, който е син на местен прокурор, са образувани още две досъдебни производства и две прокурорски преписки. Потърпевши уверяват, че посегателствата, извършени от младежа, са над 20. Определяйки ситуацията като недопустима, кметът предупреждава, че ще поиска помощ отвън, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция.

Владимиров декларира, че ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъде принуден да излезе на протест, заедно с перничани, "защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град".

"Откакто съм кмет на Перник положих доста усилия, за да се намали уличната престъпност. Камери има почти навсякъде из града. Но за няколко дни всичко може да се срути, ако полицията абдикира от задълженията си", заявява Станислав Владимиров.

Той уверява, че следи всичко и няма да остави градът да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри. Кметът отправя апел към перничани да бъдат в готовност, ако полицията не може да защити града, да го направят сами.

"Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда на първия ред с вас. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител", декларира Владимиров.