0

Н яма удобен достъп до метростанция „Горна баня“ от страната на столичния квартал. За това сигнализира местният жител Николай Киров пред БНР. На мястото липсва паркинг, а хората са принудени да спират в зелените площи около военните блокове, каза Киров.

„В момента тази зелена площ вече е една кална точка. От общината са стигнали до някакъв извод, че е редно да се направи паркинг, който ще се намира на два частни имота, които трябва да бъдат отчуждени. Това е странно, защото като място не е удобно, дори с кола. То на практика е по-близо до метрото, но се влиза в улици, в които сега няма трафик, а на тази зелена площ, от септември месец м.г. се появи една нова сграда в кадастъра и фактически, за мен, там се готви един нов строеж, на общинска територия“, разказа Николай Киров.

Той добави, че многократно е подавал сигнали до Столичната община за паркирани автомобили в зелените площи и на ул. „Николай Хрелков“.

„Аз говорих и с кмета на „Овча купел“ Ангел Стефанов. Той ми каза, че е говорил с кмета Йорданка Фандъкова да се направи ремонт на ул. „Николай Хрелков“. Ремонтът беше за 2022 г., в момента излезе от бюджета за тази година, ремонт няма да има. Аз искам да го попитам, каква е логиката да има удобно място за паркиране и това да не бъде направено на паркинг, при условие, че е общинска земя и тя не трябва да бъде отчуждавана, а само да й бъде сменен статута“, попита Николай Киро. По думите му, най-доброто решение е, поляната да бъде превърната в паркинг, а не да се строи кооперация.

Мирослав Аврамов живее на ул. „Николай Хрелков“. Той също отправи въпрос към кмета на „Овча купел“. „Аз искам да попитам на тази полянка автопарк ли ще има или сграда, защото преди две години беше обявил, че ще прави автостанция. Второто, което искам да го попитам е кога ще започне да прави тротоари в „Горна баня“ и трето – какво той свърши по отваряне на банята в „Горна баня“, защото хората го избрахме с това единствено обещание - да отвори банята”, каза Мирослав Аврамов.