0

П орно актрисата Чери ДеВил критикува инвестициите в NFT и крипто. По думите и това са спекулативни активи, които в повечето случай могат да донесат единствено загуба, пише в. "Ню Йорк Поуст".

Актрисата е създала нов филми за възрастни, в който "наказва" мъж, купуващ незаменими токени и криптовалута.

"Видеото звучи нелепо, но трябва да се държим глупаво, за да оправим мъжките финанси", споделя Чери ДеВил.

"Като инвеститор, аз съм уплашена да видя как млади мъже инвестират в криптовалута, NFT и други спекулативни финансови инвестиции, които са по-скоро като Beanie Babies, отколкото в акции", обяснява DeVille.

Докато акциите са сравнително стабилни и имат и други ползи, то плюшените мечета Beanie Babies нямат никаква реална стойност извън изкуствено надутата им пазарна цена. В края на миналия век обаче по тях имаше същинска мания в САЩ.

"Мъжете обичат криптовалути, маймунски NFT и спекулативни активи, защото те се харесват на податливите им на риск мозъци. Те третират инвестициите като хазарт, но в действителност интелигентните инвестиции са скучни. Инвестирането не трябва да е забавно. Все пак става дума за осигуряването на финансовата ви стабилност", допълва актрисата.

Мнозинството от порно индустрията обаче "прегръща" NFT-тата. Незаменимите токени превземат дори света на гейминга, а много холивудски знаменитости, поп и рап изпълнители ги рекламират. На този фон порно актрисата Чери ДеВил е една от малкото публични личности, която критикува NFT-тата.

Според някои коментатори не е случайност, че световни поп изпълнители и известни артисти са станали дефакто рекламни лица на NFT-тата.

"Знаете ли, например, че Джими Фалън се представлява от компанията CAA (Creative Artists Agency), която е инвеститор в NFT пазара OpenSea?", пита Макс Рийд в статия в Substack.

Много от знаменитостите от различните индустрии за забавления са свързани с компании, които имат финансови интереси в сферата на web3 и крипто пазара, писа Dir.