0

Д ан О'Дауд прави богатството си благодарение на основаната от него компания Green Hills Software. Тя създава софтуер за вградени устройства като електрически превозни средства и MP3 плейъри. О'Дауд смята, че превозните средства на Tesla не са безопасни и е необходима замяната на техния софтуер.

IT милиардерът се обсебил от идеята и от 8 април непрестанно публикува едни и същи постове в Twitter. Мълчанието на Илон Мъск подхранва обсесията на О'Дауд, писа Dir.  

О'Дауд се готви да похарчи милиони за кампанията си в Сената и според Politico вероятно ще използва телевизионни реклами в своя полза. Той и друг път е имал политически амбиции, като софтуерния предприемач търси подкрепата от Демократическата партия.

Мисията на софтуерния предприемач е да влезе в Сената и да използва властта си, за да "унищожи" Илон Мъск.

О'Дауд вече е дал 650 000 долара за реклама против Tesla, която да се върти из телевизиите. Милиардерът купи и цяла страница в The New York Times, в която бяха поместени яростни критики срещу компанията на Мъск.

Макар да запазва мълчание, Илон Мъск коментира преди време в Twitter, че "Green Hills Software е купчина боклуци". Компанията на О'Дауд разработва софтуерът за стелт изтребителят F-35, който се е превърнал в най-скъпия военен проект в историята на човечеството. През 2021 година Пентагонът установи, че F-35 лети с 871 софтуерни и хардуерни дефекта.