0

Д окато много работници се тревожат, че изкуственият интелект ще им вземе работните места, една компания обяви, че наема първия хуманоиден робот на поста главен изпълнителен директор, пише Fox News.

Мика е изследователски проект между Hanson Robotics и полската компания за производство на ром Dictador, които персонализираха изпълнителния директор да представлява компанията и нейните уникални ценности.

Във видеоклип на компанията Dictador Мика каза, че „с усъвършенстван изкуствен интелект и алгоритми за машинно обучение, мога бързо и точно да управлявам данни“.

Въпреки това, репортерът на FOX Business Лорън Симонети отбеляза, че има „значително забавяне“ във времето, необходимо на Мика да обработи и отговори на въпроси.

Изпълнителният директор на Hanson Robotics Дейвид Хансън, който изигра ключова роля при назначаването на Мика в Dictador, подчерта важността на „хуманизирането“ на изкуствения интелект. „Чувствам много силно, че трябва да научим ИИ да се грижи за хората, за да бъде наистина безопасен, и добър“.