0

Ц ената на акциите на Meta падат на фона на срива на Фейсбук и Инстаграм в целия свят.

БИХА НИ ШУТА: Фейсбук и Инстаграм ни изритаха!

Сривът е с около 1,55 процента. Проблемите се появиха около 17,20 часа българско време и засегнаха приложенията и уебсайтовете на всички социални медии. Около час по-късно започна поетапно възстановяване на достъпа.

Въпреки срива, засега спадът е на ниво 1.55 процента, но акциите остават нестабилни.

DownDetector, който следи онлайн прекъсванията, показа, че стотици хиляди американци имат проблеми с Facebook и десетки хиляди съобщават за същото с Instagram - Messenger има няколко хиляди доклада за проблеми.

Заедно със САЩ, прекъсването достигна Обединеното кралство, части от Европа, включително България, Китай, Австралия и Мексико

Проблемите на Facebook и Messenger се появиха, когато потребителите забелязаха, че са изхвърлени от акаунтите си и не могат да влязат отново - дори с правилните идентификационни данни.

News Feed в Instagram показваше съобщение за грешка.

Междувременно стана ясно, че "Мета" разследва прекъсванията на своите платформи Фейсбук, Инстаграм и Тредс.

Пак според DownDetector съобщенията, че Фейсбук, платформата с 3 млрд. месечни потребители, се е сринала, са достигнали пик в 17:30 българско време, били са около 500 000.

Към 70 000 са били съобщенията в Инстаграм (1,35 млрд. потребители), пак по същото време. Проблеми с комуникацията е имало и в Тредс.

*Източник: Mail online, AFP