0

О ткакто Илон Мъск пое Twitter (сега X), видеоклиповете се превърнаха в много важен елемент, когато става въпрос за тази социална мрежа. Сега X стартира приложение, което ще работи на всички устройства. А това означава, че ще има зверска битка за потребители и надиграване с разработки.

Главният изпълнителен директор на X, Линда Джакарино, обяви, че въвежда „съдържание, което можете да гледате на смарт телевизори“, тоест приложение, което ще съдържа алгоритъм за видеоклипове, заедно с тенденции и теми, и ще се захранва от изкуствен интелект .

Това приложение ще е достъпно за телефони и смарт телевизори, като компанията иска да е нещо подобно на YouTube. Ще работи по сходен начин - и двете платформи, когато предлагат какво да гледате, вземат предвид историята на вашите търсения, какво гледат другите, както и съдържанието на самите клипове.

X ще използва  изкуствен интелект , за да предлага видеоклипове, за които е убеден, че ще ви харесат.

Друга прилика между X и приложението YouTube е, че ще можете да превключите от телевизора към телефона си и да продължите да гледате.

Ще поддържа и "кастинг" от мобилни телефони=

Все още не се казва кога точно приложението X video ще бъде на пазара, но като хощник като Мъск едва ли ще задържи дълго непуснат на пазара новия си продукт.