0

С ветът винаги се е въртял от парите на онези 1% от световното население, в които са концентрирани 90% от световното богатство. България също не е изключение за концентрацията на парите, а статистиката на КАТ показва особено влечение на богаташите у нас към луксозните автомобили.

Към момента най-ексклузивният автомобил в България е Bugatti Chiron, но това може да се промени в скоро време, след като става ясно, че в София ще се открие официално представителство на Koenigsegg.

Шведската марка е производител на едни от най-ексклузивните хиперавтомобили. Ще кажем само, че Кристиан фон Кьонигсег и екипът му искат притежават срещу името на компанията рекорда за най-висока средна скорост (два пробега), като целта на всички е 500 км/ч. но дори и да успеят до стигнат до около 460 км/ч, това пак ще бъде признато. Ще се опитат да го направят с Jesko Absolut

Новината за шоурум на Koenigsegg вече излезе в няколко сайта. За нея се съди от официалния сайт на марката, на която са изброени европейските страни, в които има представителство на шведския производител. В Европа такива има в Испания (два), Германия (два), Полша (един), Швеция (два), Швейцария (два) и предстоящият да се открие в България. За адрес е посочен бул. „Черни връх” 53, а името на представителството е M Car Premium. От името съвсем спокойно може да се допусне (спекулираме), че в този шоурум може да се появи и друго реномирано име на производител на супер- или хиперавтомобили, но тепърва предстои да чуем и официално становище, каквото до момента няма.

Иначе на бул. „Черни връх” се намира шоурумът на M Car, в който се продават марките Rolls-Royce, BMW и MINI.

Ние лично нямаме съмнение, че ще има клиенти за моделите на Koenigsegg. Все пак в България има регистрирани 79 броя Rolls-Royce, има 149 броя Ferrari (към 01.01.2024 г.), 144 са автомобилите с марка Lamborghini. Богаташите могат да разнообразят малко с нещо още по-екзотично.

*Източник: CarMarket