0

С обственик на автомобил Tesla намери оригинален начин да държи ключа от електрическата кола винаги под ръка. Американецът Брандън Делали имплантира микрочипа в ръката си и публикува видео как се случва това в социалните мрежи.

Самият чип и процедурата по неговото имплантиране струват на мъжа около 400 долара. В дясната ръка на мъжа е имплантиран електрочипът, с помощта на който той вече може да отваря колата само с едно докосване на ръката си. В същото време има и микрочип с електронен ключ за апартамента в лявата си ръка. Делали вярва, че в XXI век това е начинът да е в крак с времето.

На 15 август американският предприемач Илон Мъск, основател на SpaceX и Tesla, обяви, че смята за необходимо да чипира хората с помощта на неговата разработка, имплантируемите невронни интерфейси Neuralink. Той говори за предимствата на имплантирането в своя статия за китайското списание China Cyberspace, като посочи, че чипирането ще позволи на човечеството ефективно да се интегрира с изкуствения интелект и да стимулира мозъчната дейност. Според него това може да помогне и на хората с увреждания.