0

Н овия собственик на социалната мрежа "Туитър" (Twitter) Илон Мъск е съобщил на служителите си с имейл, че вече не се разрешава дистанционна работа, съобщава "Блумбърг".

Милиардерът предупреждава също така, че "предстоят трудни времена" и няма начин "да бъде подсладено посланието" за икономическите перспективи и начина, по който те ще засегнат компании, зависими от приходите от реклама като "Туитър".

Новите правила, които влизат в сила незабавно, ще изискват служителите да бъдат в офисите поне 40 часа седмично, допълва Мъск в имейла, до който "Блумбърг" е получил достъп.

Мъск пое управлението на "Туитър" преди близо две седмици, след като купи компанията за 44 млрд. долара. През това време той уволни близо половината й служители и по-голямата част от ръководството. Той вдигна до 8 долара абонамента за програмата "Туитър блу" (т.нар. сини значки) и обвърза с това верификацията на потребителските профили. В имейла си до служителите той заявява и, че иска абонаментите да носят половината от приходите на "Туитър".