0

П ече се нов филм, който описва живота на легендарния Енцо Ферари. Негов режисьор ще бъде американецът Майкъл Ман. Той най-накрая ще успее да направи своя дълго обсъждан филм със звезден актьорски състав, пише Top Gear.

Филмовото студио STXfilms каза: „Запалете двигателите си. Развълнувани сме да обявим „FERRARI“, режисиран от легендарния Майкъл Ман с участието на Адам Драйвър,  Пенелопе Крус и Шейлин Уудли. Биографичният филм за Енцо Ферари започва основните снимки в Италия тази пролет. Има доста таланти. Адам Драйвър е номиниран за Оскар, Шейлин Уудли е номинирана за Еми, а Пенелопе Крус и Ман са носители на Оскар“.

Според доклад на Deadline, действието на филма се развива през 1957 г. с Ferrari „в криза“ и залага всичко на злощастната Mille Miglia от тази година. Ферари щеше да спечели тази епопея на 1000 мили, но състезанието беше изпълнено с трагедия. 

Не за първи път чуваме за филм на Енцо Ферари, нито за първи път Майкъл Ман е проявявал интерес да направи филм за него. 

Наистина, страстта на Ман към марката беше такава, че той веднъж направи тийзър трейлър през 2008 г. за тогавашния нов модел Ferrari California.