0

Продукти: 8 долни бутчета или друго пилешко месо за 4 порции; 500 г пресни гъби или 2 бурканчета стерилизирани; 300 г топено сирене за мазане; черен пипер, сол; 3-4 с.л. олио; магданоз за поръсване - по желание;

Приготвяне: Измийте бутчетата и ги сложете в подходяща дълбока тава. Измийте и нарежете гъбите на филийки и ги прибавете към бутчетата. Поръсете с олиото, черния пипер и малко сол (внимавайте със солта защото топеното сирене е солено) и хубаво разбъркайте. Залейте ястието с топла вода да покрие бутчетата, завийте с фолио и сложете да се пече в загрята на 200 градуса фурна. След 30 минути извадете тавата от фурната и махнете фолиото. В купа сложете топеното сирене и разбивайте като добавяте горещ бульон от ястието да се получи гладка каша като боза. Изсипете тази каша в тавата разбъркайте хубаво и върнете ястието във фурната. Печете още 20 минути. Ястието не трябва да става гъсто - соса трябва да е редичък. При сервиране може да се поръси със ситно нарязан магданоз. Ако ви остане сос може да го използвате за приготвяне на гювечета с готови кебапчета или кюфтета. Може и да се замрази във фризера. Питие: Червено вино – пино ноар, гъмза.