0

К арибският замък на българската графиня Надя де Наваро - Фебер бе продаден за 9,5 млн. долара на предприемач, занимаващ се с инвестиции в нови технологии и недвижими имоти. Това съобщи авторитетното издание Wall Street Journal. Замъкът в мавритански стил с купол от слонова кост и разгърната площ от 110 акра е купен от Джон Александър.

Купувачът е местен бизнесмен, който планира да го превърне в пространство за реализиране на различни събития.

Съпрузи

Имението е продадено от Юри Фарбер, който е съпруг на родената в Плевен графиня. Надя де Наваро - Фебер, по-известна като контеса на Бел Тере, почина на 29 април 2014 г. на 97-годишна възраст в Лонг Айлънд (САЩ). Графинята, която започва кариерата си като театрална актриса в България, емигрира в Германия, а след това се установява в САЩ. До пристигането си в САЩ Фарбер губи двама съпрузи. Първият й брак е с театрален директор, от когото актрисата ражда дъщеря си Евгения. Българката получава титлата „контеса“ от втория си съпруг - испански граф, който служи като посланик във Ватикана. През 1953 г. се омъжва за Сид Фарбер, собственик на компания за недвижими имоти и строителство. През 1985 г. контеса Фарбер овдовява за трети път, получавайки солидно завещание.

Розово

Фарбер, по-известна като контесата, се е срещала с множество влиятелни личности. Семейството й разказва как принц Рение от Монако я наричал „атомна бомба“, а веднъж дори е успяла да превземе парти на бившата първа дама Барбара Буш. Контесата е била и важна част от благотворителното дружество в района на Лонг Айлънд. Контесата от Плевен прекарва остатъка от живота си в розовото си имение с четвъртия си съпруг Юри Фарбер. Забавното съвпадение във фамилните имена не е нарочно, тъй като последният й спътник в живота няма роднинска връзка със Сид Фарбер. Надя Фарбер обожавала пътешествията, особено до дома си в Сейнт Кроа, Американските Вирджински острови, където обикновено прекарвала зимата заради мекия климат в Карибско море. Имотът бе обявен за продан две години след смъртта й, като съпругът й поиска първоначално 15 милиона долара.