0

П риключиха годините, в които бяхме забравили за любимите си аксесоари и залагахме предимно на домашен тренд. Време е за лукс, време е за шоу!

Ако досега златото беше пренебрегвано като плебейски избор, сега отново се връща, но в минималистичен стил. Непременно се разровете в кутията си с бижута, със сигурност ще откриете чифт халки или висулки. Съчетайте ги и ще бъдете неотразими. А ако имате повече от една дупка на ухото, още по-добре. Купете колекция от мънички обеци, сред които да има халки, свързани със златна верижка помежду им.

Можете да заложите и на нежни пиърсинг обеци с камъчета – в най-различна форма. Не е нужно вашите аксесоари за пролетта да са от истинско злато. Има най-различни сплави, предлагани на пазара, които са екстравагантни и не причиняват алергия. Сред тях са винтидж моделите. Обеците с винт, които бяха хит през 80-те и 90-те, сега отново имат шанс за завръщане в модата, не го пропускайте. Вместо обикновени златни халки в среден или миниатюрен размер изберете такива с перла. Те могат да се комбинират с ултратънък златен синджир с перла или надпис – друга тенденция за сезона.

Ако мислите, че колиетата с миди и раковини са подходящи единствено за лятото, грешите. Завръщат се през пролетта, за да ни напомнят, че лятото е на раковина разстояние. Независимо дали като огромна висулка на синджир или пък под формата на наниз на гривна, те ще са онова, което трябва да имате като част от вашата пролетна визия. Мидите и раковините по бижутата са част от висшата мода от години. Още преди две години модели на Prada дефилираха по подиума с огърлици и обемни обеци с големи раковини. И тази пролет ще се появят подобни предложения, които ще бъдат съчетани със злато, диаманти, цветни камъни в обеци, чокъри и гердани.

Перли

Тенденциите от миналото преживяват ренесанс, но с щипка съвременен шик. Когато казваме шик, няма как в него да не присъстват перлите. И не просто в бижутата. Вече има „перлена рокля“ и „перлен пръстен“ , което сочи, че бисерът е основен елемент в гардероба. Перлите, въпреки че се свързват с елегантна естетика, ще добавят разкошен, преливащ се блясък към всичко – от уличен стил до визия за червения килим. Без значение от стила ви, ако искате да се потопите в перлената тенденция, бижуто, което изберете, трябва да бъде в центъра на визията ви. Изберете бродирана перлена тениска или дънково яке със слънчеви очила, украсени с перли. Имайте предвид, че перлените аксесоари се простират отвъд бижутата, така че, ако не сте любители на колиета или обеци, включете скъпоценния камък в гардероба си чрез други модни категории като чанти. Chanel, разбира се, предлага в колекцията си за пролет 2022 година чанти с перлени верижки и миниатюрни портмонета. Не се тревожете да бъдете в контраст – можете да носите перли и със спортно облекло. Наслояване на перли с други бижута и смесването им с по-твърди материи като кожа или деним е чудесен избор.

Чанти през рамо

За някои са прекалени, но те ще бъдат на мода през тази пролет. Могат да поберат всичко най-необходимо, а ръцете ви да бъдат свободни и да не се притеснявате за движението си. Пролетните цветове ще останат изцяло за дрехите, така че за аксесоарите заложете на естествени тонове, вдъхновени от природата, като бежово, оранжево, синьо, жълто и зелено. Докато тенденцията на микрочантите, в които се побират само червило и кърпичките, все още е ултра актуално предложение, тяхната пълна противоположност ги следва по петите. Ако заложите и на чанта торба, няма да сбъркате.

Пролетта и лятото са време за слънчев загар, който се съчетава идеално със златистите аксесоари. Този сезон обаче и среброто ще бъде актуално, особено при чантите. Любимата дамска чанта на британската икона на стила Джейн Бъркин все още е актуална. Този сезон чантите тип кошница ще продължат да бъдат модерни.

Екологични очила

Слънчевите дни изискват да ги посрещнем в подобаващ стил, а красиви очила винаги са идеалният избор за перфектна визия. Дизайнерите на очила се връщат към класическия ретро стил, като препоръчват моделите котешко око, металните рамки и авиаторския стил. Дебелите черни рамки също се завръщат. Остава сами да изберете кой стил е най-подходящ за вас. И непременно потърсете екологични очила. Във време, когато климатичните промени са в центъра на икономиката, тя все повече търси начини да произвежда така, че да причини минимална вреда на природата. Дори и да не ви се вярва, това се случва и в производството на очила. Формулата на трите R ( Reduce, Reuse, Resycle, или намали (консумацията), използвай многократно и рециклирай) се превръща в мантра. Купете си очила с рециклирани рамки, така опазвате природата, а и сте в новия тренд, без да губите от индивидуалността си. С очилата привличате погледи, заложете на такива в ярки цветове, форми и материали.

Не се тревожете, ако са прекалено екстравагантни, но бъдете внимателни – уверете се, че не отклонявате вниманието от лицето си. Важни са красивите очи зад рамките. Ако подобна тенденция ви притеснява, изберете минималистичните рамки, които са създадени, за да се слеят с лицето ви. Прозрачните рамки се предлагат в различни стилове, включително опции с тонирани цветове, метални акценти и полупрозрачни стъкла. Ако сте активни личности и предпочитате да сте в движение и във фитнеса, можете да сте в крак с модата с предложенията за спортни очила. Характерни за тях са здравите, флекси рамки, които са отличен избор за активни спортисти.