0

И звънземните съществуват и са сред нас. Това заяви командирът на Международната космическа станция Антон Шкаплеров в програмата „Соловьев Live“ през уикенда и предизвика брожение в световните социални мрежи. Той обаче каза, че лично не е виждал извънземни, но негови колеги са снимали такива. Шкаплеров заяви в защита на теорията си: „Господ също не сме го виждали, но вярваме в него, уверени сме, че той ни вижда и бди над нас.

Антон Шкаплеров е в средата, участва и в първия игрален филм, заснет в космоса

 Антон Шкаплеров е в средата, участва и в първия игрален филм, заснет в космоса
РОСКОСМОС

Аз не съм виждал извънземни, но вярвам в тяхното съществуване. Не е възможно в такова безгранично пространство, каквото е вселената, ние да се сами“.След това Шкаплеров и космонавтът Пьотр Дубров, които в момента са МКС, показаха как тренират за ръчно стиковане на два космически апарата. Антон Шкаплеров по-рано участва в първия игрален филм, заснет в космоса. Антон Шкаплеров направи директна връзка от Международната космическа станция, когато обяви, че извънземните са тук.

Антон Шкаплеров

 Антон Шкаплеров

Той припомни също и случая от преди време, когато неговият колега Иван Вагнер е заснел странни летящи обекти, които излитат над Земята. Тогава имаше истински разнобой от мнения на изследователи. След щателно разглеждане американски учени твърдят, че това е НЛО, което засега не може да бъде обяснено с космическия боклук, който витае в околоземна орбита. Юг През септември миналата година МКС обикаля над Австралия и Антарктида, когато Вагнер решава да снима Южното сияние (което е като Северното сияние). Изведнъж се появяват пет светещи обекта, които се движат много бързо един след друг. Тогава самият Вагнер пуска видеото в Туитър и пише: „А вие какво виждате? Метеорит, спътник или...?“ и с това постава началото на спорове, които още не са затихнали.  Създаден е и комитет, а руският учен Иван Моисеев заявява: „Това е космически боклук“. Американските му колеги обаче не са толкова ентусиазирани. Те смятат, че въпросът трябва още да бъде проучен, най-вече заради скоростта на движение на петте обекта. Някои казват, че това са спътници, които само визуално изглежда, че се движат с непосилна за съвременните земни апарати скорост.

Иван Вагнер засне НЛО от МКС.

 Иван Вагнер засне НЛО от МКС.

НАСА също публикува видеото, но без коментар, че това е боклук или пък, че става реч за спътници.Други изразиха съмнения, че това може да са подредени един след друг спътници. Уфолозите обаче смятат, че приказките за спътници са само удобен аргумент за избягване на повече въпроси. Те са убедени, че видяното не е нищо друго, освен извънземни кораби, летящи във формация.

НЛО подредени едно след друго предизвика спорове сред учени и уфолози.

 НЛО  подредени едно след друго предизвика спорове сред учени и уфолози.

Дори се появиха теории, че става въпрос за НЛО и тези извънземни чинии излитат от базата в Антарктида. От много години битува теория, че в северния ледовит континент има поне една голяма база на извънземни. Някои намериха документи, казващи как нацистите по времето на Хитлер са установили връзки с тях, но не са били приети добре. Затово хитлеристите по спешност се изнесли от Антарктида и се прибрали в по-топли морета.

Една от снимките, които Вагнер прави от МКС и пуска в Туитър.

 Една от снимките, които Вагнер прави от МКС и пуска в Туитър.

Имаше и теория, че извънземните са установили сравнително добри контакти с американските части. Но били постигнали споразумение янките и техните съюзници да не летят над определени обекти и да не изследват някои обширни места от големия южен континент. ДНК Тези дни учени от Казахстан обявиха, че ще търсят следи от извънземно ДНК в човешкия геном. Ще го търсят първо по пътя на математиката, като смятат да открият дали в човешката ДНК има извънземно присъствие. Учените смятат, че ако се вярва на теорията как в човешката ДНК има извънземна намеса, то това трябва да е зашифровано в нея. И именно в човешкия геном трябва да се търси този шифър. Още повече, че Франсис Крик – един от откривателите на ДНК, сам твърди как е убеден, че човешкият геном не е плод само на еволюцията, а за това има намеса свише, най-вероятно извънземна. Така се пораждат различни теории. Според едната всичко е станало произволно, след случайното попадане на планетата ни на елементи, които променят човешката ДНК. Другата теория обаче е още по-пикантна и тя гласи, че извънземни директно се намесват в ДНК на човекоподобната маймуна и така се получава хомо сапианс. Има и допълнение, че в по-ново време по различни начини извънземните пипат човешкия геном. Както е известно, една от битуващите конспиративни теории за появата на ковид-19 е, че той идва от космоса, а някои дори смятат, че са ни го изпратили извънземни с цел да променят човешката ДНК. Казахските учени развиват теорията на техни американски колеги, които намират математически закономерности в човешката ДНК. Сега те са решили да проверят дали няма да намерят и извънземни закономерности в генома ни. Доказването на извънземна намеса обаче няма автоматично да води до извода, че извънземните са ни създали. Както е известно, една от основните насоки в теорията за еволюцията е, че всичко е случайно. Та и нашият геном може да се окаже плод на случайност, макар и с извънземни измерения.