0

И звънземни„кораби-майки“ са били забелязани да пускат рояци от по-малки кораби близо до военни бази, твърди висш служител по сигурността в САЩ.

Крис Мелън каза, че „многобройни инсталации за национална сигурност“ са били атакувани от неидентифицирани летящи обекти. „Те не направиха опит да се скрият и искаха да бъдат видени като че ли ни се подиграват“, добави той, цитиран от Daily Star.

В продължение на 17 нощи през декември 2023 г. рояци от шумни малки НЛО-та бяха забелязани по здрач, „движещи се с бързи скорости“ и показващи „мигащи червени, зелени и бели светлини“ в силно ограничено въздушно пространство над базата на военновъздушните сили Лангли във Вирджиния, САЩ.

Той е дом на поне половината американски флот от стелт изтребители F-22 Raptor. Подробности за провокативните набези на „дронове“ бяха разкрити в 50 страници от наскоро публикувани записи на ВВС на САЩ, които един генерал нарече: „Близки срещи в Лангли“.

Мелън, който беше заместник-помощник-министър на отбраната по разузнаването при президентите на САЩ Бил Клинтън и Джордж Буш, каза, че епизодът е „част от много по-голям модел, засягащ множество съоръжения за национална сигурност“.

„Два от забележителните аспекти са фактът, че нашите устройства за заглушаване на сигнала от дронове се оказаха неефективни и тези кораби не полагат никакви усилия да останат скрити“, каза той.

Очевидец забеляза девет дрона в „диамантена формация“ да летят над зона за паркиране и обслужване на самолети в Лангли. Служители от Изследователския център Лангли на американската космическа агенция НАСА бяха привлечени да преследват и идентифицират мистериозните дронове с помощта на високотехнологичен самолет за наблюдение WB-57F.

Подобни наблюдения са докладвани в Skunk Works на изпълнителя Lockheed Martin в Палмдейл, Калифорния, който произвежда F-22.

Федералната авиационна администрация разследва отделно наблюдение на „кораб майка“ над Небраска, САЩ, показват правителствени записи.