0

С ъстезателка се сблъскала с „нощен пазач“ по време на изтощителен маратон, който се провел на Хаваите.

За смразяващия кръвта случай разказва Кей Борлис, като подробно описва случилото се в блога си. Тя споделя, че случаят е от януари 2019 г., когато се включила в състезанието HURT 100 мили - изтощителна обиколка по пътеките Хонолулу Маука в Оаху, която участниците изпълняват пет пъти.

Състезанието вървяло гладко преди Борлис да контузи крака си по време на последната обиколка. Инцидентът я принудил да се откаже от надпреварата.

nypost.com

След като се прибрала у дома партньорката й в състезанието Каси й изпратила куп снимки от надпреварата. Докато Борлис ги разглеждала попаднала на една, на която се виждало как докато тичат близо до тях ужасяваща тъмна фигура, облечена в наметало, се криела в храстите. Нито една от двете обаче не си спомня да е виждала съществото.

Разтревожена, Борлис решила да направи проучване на района. Тя открила местна легенда, според която в региона бродели духове на починали хавайски войни, наречени „Нощни пазачи“.

Според списание "Хонолулу" тези отмъстители от тропическите гори били толкова свещени, че на обикновения човек не му било позволено да ги поглежда. Нарушаването на това правило означавало смърт.

nypost.com

Борлис споделя в блога си, че е имала късмет, че е забелязала предполагаемото същество чак на снимката, а не докато е била в джунглата.

Местни обаче обвиняват Борлис, че си е измислила случилото се.

След като качила снимките в социалните мрежи вълна от хейт я заляла. Недоброжелателите й пожелали да срещне истински „Нощен пазач“, за да умре от "насилствена смърт".

Някои я обвиняват, че е обработила кадрите, а други смятат, че съществото е  просто "наркоман", който се скита из джунглата.

"Имаме снимките и снимката на живо като доказателство за... нещо", заявява Борлис, която планира да се върне и да завърши HURT 100 Miler и може би да се сблъска със своя "стар приятел", пише nypost.com.