0

С транни светещи кълба са паникьосали софиянци в понеделник вечерта. За неидентифицираните летящи обекти разказаха изумени читатели на telegraph.bg, които са успели да ги запечатат.

Според разказа на очевидци кълбата стоели неподвижно на разстояние едно от друго и на различна височина, някои от тях на над 1000 метра. Били общо около 20 и се откроявали в ясното небе над столицата, отразявайки слънчевата светлина. Появили се към 19,30 часа и веднага били забелязани от разхождащите се в „Докторска градина“ в центъра на града.

Стъписаните хора започнали да коментират, че ако са балони с хелий, трябва да се движат по посока на вятъра или да летят нагоре, докато се спукат от ниската температура в атмносферата над земята.

След около 15 минути повечето странни обекти изчезнали, с изключение на три, които в общ план образували нещо като кръг.

Телеграф

Проверка в сайта flightradar24.com показала, че по това време самолетите са летели над града и нямало видими промени в траекториите им. Дори излетели три самолета от Летище-София, а други два кацнали.

Със сигурност това не са били самолети, хеликоптери, дронове и т.н., свидетелстват разказите на очевидците. Колкото до предположението, че може да са балони или спътници, едните се движат, а другите се виждат в тъмната част на денонощието, отбелязват също така столичани.

Дали небето над София е било посетено от представители на извънземна цивилизация, остава загадка!