0

Л егендарното чудовище Голямата стъпка се появи! Невероятно видео, което привидно показва как странно същество обикаля гора в американският щат Мисисипи.

Видеото е записано от Джош Хайклиф, който го публикува в YouTube през 2015 г. Изследователите на Голямата стъпка обаче решиха, че кадрите заслужават отново д бъдат разгледани, тъй като може наистина да са уловили митичния звяр.

Хайклиф разказа, че се е натъкнал на косматото чудовище, докато бил на лов: „Бях на лов за свине, когато чух шум зад едно дърво. Когато се приближих, не можах да повярвам на собствените си очи. Имаше едно огромно черно нещо, приклекнало до кипарис. Помислих, че е прасе, но видях тези големи рамене и изправена глава и ръце. Изглеждаше сякаш копае. Първият ми инстинкт беше да бягам“.

Въпреки хилядите докладвани случи, никога не е имало потвърждение за съществуването на създанието. Повечето „срещи“ с Голямата стъпка са в региона тихоокеанския северозапад. Има 676 докладвани предполагаеми наблюдения или срещи в щата Вашингтон и 445 в Калифорния, според Организацията на теренните изследователи на Голямата стъпка.