0

П оредното предсказание от легендарния сериал „Семество Симпсън“, предизвика истерия в социалните мрежи. Конспирацията този път е, че светът ще свърши на 24 септември.

Потребители на интернет смятат, че датата ще се превърне в Деня на страшния съд, тъй като сериалът в много случаи е предсказвал събития от реалния живот.

В епизода на на анимацията, озаглавен „Homer Goes to Prep School“, Хоумър се присъединява към група за оцеляване, чийто лидер е организирал убежище, за да се подготви за края на света. Клип се разпространи в социалните мрежи, а на него Хоумър говори, че предстои страшна експлозия. „Апокалипсисът идва. Може би не утре, може би никога, но идва“, казва той, докато показва на скептично настроената Мардж своите чанти за премахване на буболечки и консумативи за апокалипсис.

Епизодът е за края на света, но какво общо има това с 24 септември? Серията е под номер 9 и е част от 24-ия сезон на сериала. За любителите на конспирации това е ясна препратка към 24 септември.

Мнозина потребители на Туитър заляха социалната мрежа с видеа и снимки от въпросния епизод с коментари като: „Едва ли съм единственият, който смята, че това е поредното предсказание на Симпсън“ и "Краят е близо".