0

М истерията с хуманоидните извънземни мумии, открити в Перу миналата година, се разплита. Учени откриха, че пръстовите отпечатъци не съвпадат изобщо с човешките, съобщава Daily Mail.

Джошуа Макдауъл, бивш прокурор от американския щат Колорадо и настоящ адвокат е в екипа, изследвал една от малките мумии, наречена “Мария”, заедно с още трима независими съдебно-медицински експерти от Съединените щати.

Той и експертите бяха шокирани да открият, че пръстовите отпечатъци върху подобните на извънземни трупове са в идеално прави линии.

„Това не бяха традиционни модели на човешки пръстови отпечатъци“, каза Джошуа Макдауъл. „Не видяхме никакви бримки или завъртания върху отпечатъците на пръстите на ръцете или краката“.

„Аз съм бивш прокурор. Адвокат съм по наказателни дела. Виждал съм много пръстови отпечатъци. И това не бяха класически пръстови отпечатъци“, добави Макдауъл.

Повече от половин дузина от така наречените „извънземни мумии“ бяха разкрити от противоречивия мексикански журналист и НЛО ентусиаст Хосе Хайме Маусан, който представи откритията си пред Конгреса на Мексико .

Макдауъл и американските съдебни експерти пътуваха с Маусан до Перу миналия април, за да проучат телата. Въпреки че липсата на човешки пръстови отпечатъци е озадачаваща, той каза, че би било „изключително преждевременно“ да се правят изявления за произхода на мумиите.

Едно възможно обяснение за необичайно правите пръстови отпечатъци „евентуално може да има нещо общо с начина, по който кожата е запазена“, каза Макдауъл, отбелязвайки, че е „много странно“.

Тялото на “Мария” е покрито с диатомит - вид бял прах, получен от утайката от вкаменени водорасли.

Високите 122 см „извънземни“, наречени „мумиите от Наска“ на името на района в Перу, където са били открити, се появиха в международни заглавия заради удължените си глави и ръце с три пръста – които приличаха като герои от сериала „Стар Трек“.

През януари перуанските власти казаха, че това са „кукли“, залепени с хартия, лепило, метал и човешки и животински кости.

„Това не са извънземни; това не са извънземни“, каза тогава съдебният археолог Флавио Естрада пред репортери.

Екип от 10 мексикански изследователи установи, че 30% от ДНК на мумиите не е човешка, а е по-скоро от „неизвестен вид“.

През март двама режисьори, работещи по документален филм за различни мумифицирани останки, заявиха, че рентгеновите лъчи разкриват, че мумиите не са фалшиви, въпреки че може да не са от друга планета. Те казаха, че вярват, че могат да бъдат доказателство за нов вид, засегнат от „генетична манипулация“.

Пещерите, където са открити мумиите, са пълни с предиспански артефакти и са станали мишена за крадци на гробове.

*Източник: New York Post