0

Н ай-скандалната катастрофа на извънземен кораб на Земята, най-накрая беше разсекретена в документи на правителството на Съединените щати, предава Daily Star.

Шокиращите документи разкриват още, че висши лица от американската армия са се срещали лице в лице с извънземни.

В документите са описани два случая -  Project Aquarius и Project Sigma – две имена, потвърдени преди това от правителството на САЩ. В една от малкото нередактирани страници се посочва, че на 7 юли 1947 г. – датата на инцидента в Розуел – е започнала „секретна операция, за да се осигури възстановяването на останките на този обект за научно изследване“.

Но истинската бомба е в страници, където се твърди, че на 25 април 1964 г. офицери от разузнаването на военновъздушните сили на Съединените щати имат интересна среща в пустинята на Ню Мексико. Това е известно като инцидента с Лони Замора, когато полицай твърди, че е видял двама души до лъскав предмет, който по-късно се издига във въздуха.

Документът включва много подробности за това, което всъщност се е случило. В него се казва, че като част от Project Sigma: „На 25 април 1964 г. офицер от разузнаването на САЩ се срещна с двама извънземни на предварително уговорено място в пустинята в Ню Мексико. Контактът продължи около три часа. Офицерът успява да обмени основна информация с двамата извънземни. Този проект продължава в база на военновъздушните сили в Ню Мексико“.

Документите подчертават и други проекти, като Snowbird, който потвърждава мисия за „тестово летене на възстановен извънземен самолет“. По-рано подобни документи бяха частично определени като „фалшиви“ от ФБР, но все още не са направени коментари относно последната изтекла информация.