0

Ч удовището от Лох Нес бе заснето да се изстрелва като торпедо по повърхността на шотландското езеро.

Мъжът, уловил появата на Неси, обяви, че сърцето му е спяло при вида на чудовището. Кадрите са уловени от уеб камера на южния бряг на езерото. 

Ентусиастът Джон О'Фадхаган твърди, че на повърхността се показала шията на чудовището, която била дълга близо два метра. Истинският размер на митичното създание обаче бил скрит под водата. 

„Нещо се издигна от езерото, което първоначално изглеждаше като голяма риба, която скача, но след това се премести като торпедо, причинявайки значително вълнение. Сърцето ми подскочи. Казах си: това не е нищо обикновено - напротив, това е нещо, което не се вижда всеки ден”, разказа той.

О'Фадхаган сподели, че често се разхожда край езерото и наблюдава водите на езерото от дома си в графство Донигал, но гледката, която заснел с камерата му се сторила странна. 

Той няма обяснение за „наелектризиращата скорост“, с която се движи морското създание и е убеден, че това наистина е чудовището от Лох Нес. 

„Много е необичайно и тъй като това е Лох Нес, няма друг отговор”, категоричен е О'Фадхаган. “Трудно е да се обясни как точно изглежда, защото никой досега не е казал ясно от какъв вид е Неси. Може сами да прецените, като се вгледате внимателно в кадрите”, добавя той. 

Съществуването на чудовището от Лох Нес е главоблъсканица, която все още не е решена окончателно. 

Миналия август ловците на Неси изпаднаха в еуфория, след като бяха докладвани три отделни наблюдения на чудовището.

Манията по Неси датира от 1933 г., когато местен вестник публикува история за двойка, която твърди, че е видяла „огромно животно да се подава на повърхността и се гмурка отново във водите на езерото.