0

Ж есток екшън се е разиграл, според разкази, в небето над американския щат Мичиган, като US изтребители са се опитали да свалят НЛО, но не са успели.

Военният ветеран Кристофър Билбрей, съпругата му и двама колеги станали свидетели на невероятното събитие. Според тях два изтребителя F-16, опитващи се да прихванат мистериозния обект, са били надхитрени от НЛО, който извършил маневра, наподобяваща „Кръгът на честта“, съобщава Daily Star.

Инцидентът станал на 3 юни в град Бад Акс, когато група очевидци са били на паркинг близо до местен магазин за хранителни стоки. 

Изведнъж те чули оглушителен звук на два изтребителя, приближаващи се с невероятна скорост. Очевидците също са забелязали "метален диск", който лесно е маневривал и сякаш се е опитвал да се скрие в лъчите на слънцето.

Кристофър Билбрей описа случилото се по следния начин: „Аз, жена ми и двама колеги помогнахме да преместим микробуса ми. Изведнъж чухме оглушителния звук на изтребители, които според мен бяха F-16 или F-22. Очевидно преследваха нещо, но не можах веднага да разбера какво е то."

Според свидетеля изтребителите не са успели нито да настигнат, нито да свалят мистериозния летящ обект.

Кристофър продължава описанието си: „НЛО беше изключително бързо. Лесно изпреварваше военните самолети, внезапно спря и дори сякаш се обърна в тяхната посока, без да се движи.

Според разказа му и двата изтребителя са изстреляли ракети в опит да свалят НЛО, но последният е продължил да се върти и е демонстрирал своята неуязвимост.

„Не видях ВВС на САЩ да удрят нещо, което бих могъл да идентифицирам като цел“, добави ветеранът.

След три неуспешни опита да свалят неидентифицирания летящ обект, изтребителите спряха огъня и изостанаха. След това хитрият диск се насочи към слънцето, направи мистериозна „почетна обиколка“ и се втурна на север към езерото Хурон.

Кристофър Билбрей възнамерявал да заснеме събитието с мобилния си телефон, но ярката светлина и височината направили това невъзможно.

След това вълнуващо събитие мнозина се чудят за произхода и характеристиките на това мистериозно НЛО. Разбира се, подобни случаи представляват интерес за научни и военни експерти, които се опитват да разгадаят мистерията на този мистериозен феномен. 

Но досега много въпроси остават без отговор и това вдъхновява хората да продължат да изучават мистериозните и необясними явления в нашата необятна вселена.