0

Ж ена, облечена изцяло в черно, от няколко дни стряска жителите и най-вече децата в Свиленград. За това сигнализират в социалната мрежа Фейсбук, съобщава "Стария мост".

„Монахинята“, както я наричат мнозина, се разхождала по улиците на града, криела се по входовете на блоковете, тропала и по вратите на къщите, за да търси подслон, като след отказ тя продължавала да безпокои живеещите там.

Десетки са коментарите във Фейсбук във връзка със случая. Мнозина са в ущърб на жената, но има и такива, които я защитават. Всички обаче се питат къде е полицията, за да се намеси.

Органите на реда заявиха, че не могат да направят нищо. Проверявали са я многократно, но жената е с легални документи.

Жител на Германия е. Минавала през Свиленград на път за Турция, където обаче не я допускали да влезе на територията на страната.

Вероятната причина за отказа е, че има ударен черен печат от властите в южната ни съседка. При положение, че не е извършила никакво престъпление в България и в частност в Свиленград, не може да я задържим или направим каквото и да е, коментираха още от Полицията.

Първите прояви на зловещата монахиня у нас са засечени още преди година в Радомир. През август 2020 г. родители дори са сигнализирали в полицията, че в центъра на градчето жена вероятно с психични отклонения, облечена изцяло в черно е изплашила децата им, докато си играят навън след залез слънце.

Дали става въпрос за една и съща жена обаче, към момента не е ясно.