0

Н епобедимите 4 се нареди сред 50-те най-скъпи филми на всички времена, изчисляват холивудските статистици.Всичко тръгна след интервю на Долф Лундгрен, който заяви, че четвъртият филм от екшън поредицата ще е коренно различен от предишните и ще е поне два пъти по-скъп от втория и третия. „Скрийн рант“ изчисли, че става въпрос за поне $200 млн.

Така бюджетът на четвъртия филм от „Непобедимите“ се нарежда до касови рекордьори като „Титаник“, „Спайдърмен: Няма път към дома“, „Бързи и яростни 9“, „Черната пантера“, игралният „Мулан“, „Тенет“ и др. Но в същото време е далеч от най-скъпите продукции като тези от поредиците „Карибски пирати“, „Отмъстителите“, „Междузвездни войни“, последните филми за Джеймс Бонд, „Бен Хур“.

За първия филм „Непобедимите“ бяха похарчени $80 млн. Вторият и третият струваха по $100 млн. А четвъртият вече вдигна цената на $200 млн.

Голяма част от бюджета на „Непобедимите 4“ е отишла за хонорари. Основната движеща сила в проекта е Силвестър Сталоун. Той предава щафетата на Джейсън Стейтъм, който вече ще е сред продуцентите на поредицата и ако има пети филм, той ще одобрява кое да се прави и кое не. Долф Лундгрен и Ранди Котюр са част от звездите. Но за пръв път бе привлечена легендата Анди Гарсия, който е специален агент на ЦРУ.

Тук е и рапърът 50 Сент. А от новите звезди на екшъна се снимат тайландецът Тони Джаа и индонезиецът Ико Увайс. С тях се цели да се привлече предимно азиатската публика, но те вече са достатъчно големи знаменитости, за да дръпнат и много зрители от младото поколение навсякъде по света.

За пръв път сред актьорите в „Непобедимите“ влиза и Меган Фокс, като на нея ще се разчита и в бъдеще за този екшън, ако той продължи.