0

С ъпрузи от Индия съдят сина си, като настояват той и съпругата му да ги дарят с внук до една година или в противен случай да изплатят обезщетение в размер на 615 000 евро, предаде Франс прес, позовавайки се на местната преса.

Санджеев и Садхана Прасад казват, че са похарчили спестяванията си за отглеждането и обучението на сина си, който сега е пилот, и за да му организират пищна сватба. Сега те искат внук или възстановяване на инвестициите им.

"Синът ни е женен от шест години, но със съпругата му все още не планират бебе. Ако поне имахме внуче, с което да прекарваме времето си, болката ни щеше да стане поносима", посочва двойката в жалбата си, подадена в съд в Харидвар миналата седмица.

Исканото обезщетение от 50 милиона рупии (615 000 евро) включва разходите за сватбен прием в петзвезден хотел, луксозен автомобил на стойност 76 000 евро и плащане на медения месец на двойката в чужбина, съобщава в. "Таймс ъв Индия". 

Родителите допълват, че са платили 62 000 долара за обучението на сина си за пилот в САЩ, преди той да се завърне в Индия без работа, пише още вестникът, предаде БТА.

"Ние също трябваше да теглим заем, за да построим къщата си, и сега изпитваме много финансови затруднения. Освен това сме психически разстроени, тъй като живеем сами", изтъква още двойката в жалбата си. 

Според адвоката на двойката Арвинд Кумар жалбата ще бъде разгледана от съда на 17 май. 

В Индия няколко поколения, включително баби и дядовци, лели, чичовци, племенници и племеннички  често живеят под един покрив. През последните години обаче тенденцията се промени, като младите двойки са склонни да се отдалечат от семействата си. Много жени, същевременно, като снахата в този случай, предпочитат да се еманципират и да преследват кариера, вместо да  стоят у дома и да гледат деца.