0

Б разилецът Уолтър Ортман навърши 100 години на 19 април 2022 г. Той отпразнува заедно с неговото семейство, а в това число влизат и неговите колеги.

guinnessworldrecords.com

Те са важна част от живота на Уолтър, защото той е работил в една и съща компания през последните 84 години.

Неговата страст, дисциплина и всеотдайност са го мотивирали да продължава да прави това, което обича. Което пък го е вкарало в рекордите на Гинес.

guinnessworldrecords.com

Уолтър винаги е бил жаден за знания, дори когато му се е налагало да ходи бос на училище през 30-те. Той е бил отличен ученик с уникална памет и огромно внимание към детайлите.

Заради финансови проблеми се е наложило да започне работа и да помага на семейството си.

На 17 януари 1938 г. 15-годишният Уолтър е станал помощник в текстилната компания Renaux S.A (сега с името ReneauxView) в Санта Катарина, Бразилия.

guinnessworldrecords.com

Не след дълго Уолтър е получил и повишение и е започнал да се занимава с продажби. По-късно е станал и мениджър в същия отдел. Позиция, на която е и до ден днешен.

guinnessworldrecords.com

“Макар никога да не съм имал за цел да поставя какъвто и да било рекорд, това, че съм се задържал най-дълго на едно работно място, е може би най-голямото ми постижение”, сподели Уолтър пред Guinness World Records.

100-годишният мъж обясни, че харесва да работи в отдел “Продажби”, защото му позволява да пътува из страната и да се запознава с всякакви хора от различни култури.

Най-добрият му съвет за работа е, че трябва да се научим да се адаптираме, защото светът се променя постоянно. “Когато правим това, което обичаме, не усещаме кога минава времето”, обясни мъжът.

guinnessworldrecords.com