0

В ибраторът лекува хронично заболяване, сочат изследвания и споделеният опит в социалната платформа Reddit. 

Главоболието може да е мъчително, има случаи, в които хапчетата не могат да се преборят, но съществува лек от типа „Направи си сам“, скрит в чекмеджето на нощното ви шкафче.

Изследване показва, че страдащите от мигрена се влияят много добре от вибрациите. Този метод за борба с неразположението се превръща в мода, ставайки все по-широко разпространен сред потребителите на социалната платформа Reddit.  

Според проучване около 82% от жените в Америка притежават вибратор, който обаче бива използван от някои освен по предназначение и по нетрадиционен начин, облекчавайки болката от мигрената, притискайки го между веждите си.

Потребители на Reddit споделят, че прибягват до този метод от дълго време, като мъжете често посягат към вибраторите на партньорките си.

Мигрената засяга 1 на всеки 7 души в света, гласи проучване на Американската фондация за борба с мигрената. Според Световната здравна организация това е първично главоболие, което в повечето случаи е епизодично, продължавайки 472 часа и може да бъде придружено от гадене, повръщане и/или фотофобия и фонофобия. Мигрената най-често започва в пубертета и обикновено засяга хората на възраст между 35 и 45 години. По-често се среща при жените, вероятно поради хормонални влияния. Понастоящем точната причина за мигрената не е известна, но се предполага, че тя е резултат от освобождаването на възпалителни вещества, предизвикващи болка, около нервите и кръвоносните съдове на главата. Тя може да бъде предизвикана от алкохол и някои храни. Характеризира се с повтарящи се пристъпи и често продължава цял живот.

Сътруднича на списание "Wired" споделя, че приятелят й „страда от ужасна мигрена“, но „има необичайно решение“. „Когато мигрената му започне, той ляга и внимателно прикрепя вибратор към горната част на челото си, като се кълне, че това незабавно облекчава болката му.“, разказва журналистката Хелън Томсън. 

Макар и странен, методът „Направи си сам“ не е чак толкова измислен. Изследвания показват, че вибрацията може да бъде подходяща терапия в подобни случаи.

Д-р Адриана Лагиер, доцент по биология в университета „Гранд Вю“ в Айова, споделя пред "Wired", че нейният изследователски екип е проучил вибрациите и как те въздействат на мигрената.

„Някои от хората, които използват вибрацията като терапия за мигрена, изпитват огромно облекчение, вълнуващо е да се види“, казва пред "Wired" Тие-Куанг Ли, който също е изучавал заболяването в Каролинския институт в Швеция.

*Източник: nypost.com