0

Ако някога сте се чудили дали неправенето на секс ще доведе до някакви физически промени... не се чудете повече.

Някои смятат, че въздържането от секс може да има по-силен ефект по-късно.

От друга страна, други експерти са на мнението, че ако няма достатъчно екшън в спалнята и сме на сухо, това може да има някои не толкова желани ефекти.

За мъжете има едно потенциално сериозно въздействие, което може да възникне поради липсата на секс, според експерта по секс и връзки д-р Тара Сувинятичайпорн.

Тя каза пред Daily Mail, че в някои редки случаи може да възникне нещо, наречено „атрофия на пениса“.

И обясни, че тъканта на мъжкото достойнство може да стане по-малко еластична като не се употребява често, което може да доведе до смаляване на члена с няколко сантиметра.

Според експертката прекарването на един месец без никакво „забавление“ може да доведе до повишаване на нивата на стрес.

Д-р Сувинятичайпорн обясни, че всички хора са различни, така че не правенето на секс би се отразило различно на всеки.

Междувременно проучване на ефектите от това не правенето на секс установи, че няма да е толкова лошо за тялото, но ползите от правенето са неоспорими. 

Редовният секс може да засили имунната система, да понижи кръвното налягане и да осигури превъзходно сърдечно-съдово здраве.

За жените сексът може да помогне за укрепване на мускулите на таза, което помага да се избегне инконтиненцията.

Липсата на секс може също да доведе до нещо, наречено вагинална атрофия, където тъканта става тънка и суха. Липсата на секс може да причини някои проблеми с психичното здраве.

Не използване на половите органи може да доведе до атрофия на тъканите, докато проучванията показват, че редовната еякулация може да помогне на мъжете да предотвратят рака на простатата.