0

З абавни ритуали за привличане на пари практикуват астромагове и метафизици около пълнолунието тия дни, научи „Телеграф“.

Кацане

„Месечината, където сега пак американците кацнаха след толкова години, си има освен светла и тъмна и трета страна. Това е нейният силен електромагнетизъм, който не само обръща океаните и движи течностите в нашия организъм, но може и да бъде впрегнат за привличане на пари“, коментира астрологът и езотерик Зорница Гетова.

Тя съветва по време на пълнолунието да се практикува ритуал, наречен „зареждане на портфейла“. По думите й това са правили посветени хора по нашите ширини още в миналото през XVIII век с делви с имане. Според осъвременената традиция поставяме портфейла си на прозореца с банкноти и монети, така че светлината на Луната да ги огрява. Правят се и фолклорни наричания от типа „Пълна майчице Луна, пълни портфейла ми сега и през цялата година“, издава Гетова.

Пара талисман

Колежката й Михайлина Никлева също често практикува тази природна астромагия. Посветената жена обаче обяснява, че от монетите (банкнотите), които са били заредени на лунна светлина, се отделя една, независимо от нейния номинал. Тази паричка играела ролята на закваската в млякото.

„Това е вашата неразменна монета. Това означава, че при никакви обстоятелства няма да я харчите! Това е вашият талисман, който винаги трябва да стои при вас. Веднъж зареден, той никога не губи силата си“, заявява астроложката. Съветва да я поставим в портфейла си, но за да не я объркаме и да я похарчим – да я обвием в прозрачно фолио или да я сложим в найлоново пликче.

Съединение

Освен пълнолунието краят на месец февруари предложи и едно интересно астрологично събитие. Това е съвпадът на двете планети, управляващи женската и мъжката енергия Венера (управител и на сектори, любов, хармония, пари) и Марс (действие, сила, агресия). На 22-ри те се изравниха по градус, минути и секунди в знака Водолей. Това явление е известно като нов цикъл на двете планети, който ще трае чак до 8 януари 2026, когато те ще се срещнат отново, този път в знака на Козирога. Астролози на Запад вече прогнозират, че срещата в независимия знак на Водолея ще увеличи броя на флиртовете, на изневерите и разводите.

Според родния астролог Виктория Маринова в личен план това знаменателно съединение между Венера и Марс е в противоречие с дома и семейството. Така че е възможно да възникнат пререкания на тема пари, да се харчат големи суми за удоволствия и скъпи предмети, за пътувания в чужбина. Ще има и напрежение в партньорствата, провокирани отвън или от съдебни институции.

Промени

„Венера в прегръдката на Марс в знака Водолей означава, че ще настъпят промени в сферата на деловата активност – Марс, и в сферата на чувствата, отношенията и социалните контакти – Венера. Последното ще става много по-лесно и по-приятелско. Като цяло, за да премине периодът възможно най-продуктивно и без загуби, нека се вземат предвид основните принципи на Водолея: изобретателност, оригиналност, остроумие, добронамереност, дружелюбност и умение за работа в екип. Ако се следват тези принципи през целия период, тогава това време ще бъде наистина ползотворно“, коментира топастроложката.